Claymorfs

Mijn werken getuigen van intimiteit. De intimiteit en poëzie die in een glanzend roze stamper van een bloem zitten. Of in de zwijgende expressie van een hangende borst die met haar tepel de wereld in staart. En ook in de naar binnen gerichte blik van een ‘rabbit’ die in een vrouwelijke of mannelijke gestalte met mensenlijf en konijnenoren zijn bestaansrecht opeist.

Deze wezens zijn ook de beelden in de serie ‘Soft Sculptures’. Gemaakt met zachte tactiele materialen zoals textiel en draad en zacht vulsel, waarmee elk intiem detail werd weergegeven (waar nodig werd het materiaal kaalgeknipt en heel precies bijgenaaid).
Maar de details vroegen om meer en meer kleinschaligheid en eisten een nieuw materiaal.

Nu wordt er gekleid. Met boetseerbaar materiaal graaf ik met geduld en verlangen nog dieper in de bodems, plooien en holten van de menselijke en anthropomorphe wezens.
In een uitgebreide serie sensuele menselijke en anthropomorphe sculpturen met zacht roze blote huid zie je een manifest voor de naakte, kwetsbare mens die sterker is dan hij denkt zonder de maakbaarheid van het menselijk lichaam en normerende beeldvorming in de massacultuur. De sculpturen zijn de Claymorfs.

Lees meer
'Flying with three', claymorf, 2018, 40 x 35 x 30 cm

Nieuwe morfs

'Oorstoel behind, claymorf , 2011, 14 x 15 x 16 cm

Vroege morfs

rabbitgirl

Evergreens